ZGap won't work

ZGap won't work

Postby Acmeman76 » 06 Jul 2018, 08:33

Hi all
i've an issue with KIssslicer 1.6.3: i can't setting up the zgap trough the gcode generation, as you can see in the image i've set zgap 0.2 but no space in the 3d model neither in 2d.
What's wrong?
Greetings
Attachments
KissSlicer.png
Acmeman76
 
Posts: 1
Joined: 06 Jul 2018, 08:21

Re: ZGap won't work

Postby pjr » 10 Jul 2018, 13:35

So, the support layer heights are adjusted during export and not visible in the views after slicing.

When the G-code is exported, the Z-gap is present and is a value between 0 and 90% of current layer height (adaptive layers).

Peter
Please note: I do not have any affiliation with KISSlicer. Any advices given are offered in good faith. It is your responsibility to ensure that by following my advice you do not suffer or cause injury, damage or loss.
User avatar
pjr
 
Posts: 344
Joined: 05 May 2015, 10:27
Location: Slovenia

Re: ZGap won't work

Postby sinned6915 » 12 Jul 2018, 10:45

is the value for Zgap in % or absolute millimters?

what is the difference between the settings for "1st Zgap" and "Zgap". where might there be a Zgap that is not 1st?

tia

dennis
sinned6915
 
Posts: 38
Joined: 28 Nov 2017, 10:06

Re: ZGap won't work

Postby pjr » 13 Jul 2018, 02:53

1st Z-gap is for the raft; Z-gap is for the support interface

Peter
Please note: I do not have any affiliation with KISSlicer. Any advices given are offered in good faith. It is your responsibility to ensure that by following my advice you do not suffer or cause injury, damage or loss.
User avatar
pjr
 
Posts: 344
Joined: 05 May 2015, 10:27
Location: Slovenia


Return to Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron