RapMan 3.2

RapMan 3.2

Postby shearder » 16 Sep 2015, 00:32

Hey all

I have tried to use the Kisslicer and went through the manual (like a man) and set the necessary bed size, filament size etc etc. Set temps for the main etc. opened a STL, sliced it, saved the file as a BFBE and put it in the printer.

It read the file, moved to home, moved to X0/Y0 and then said finished printing.

I tried a few times with a number of models - nothing printed. Any ideas?
shearder
 
Posts: 3
Joined: 16 Sep 2015, 00:28

Re: RapMan 3.2

Postby Davide Ardizzoia » 16 Sep 2015, 01:02

As I don't ever dealt with a BFB, take my advice with caution.
Anyway:

The default printer gcode has BOTH start codes enabled for BFB and 5D firmwares. You should delete the 5D code (PROBABLY) to make it work for your printer.

Best Regards
Davide Ardizzoia


PS.: don't understand if you liked the manual or not.
User avatar
Davide Ardizzoia
 
Posts: 119
Joined: 07 Nov 2014, 13:05
Location: Oleggio, Italy

Re: RapMan 3.2

Postby shearder » 16 Sep 2015, 02:23

Hey Davide

The manual is good - but men gloss over stuff LOL

I selected the BFB option - i didn't add any GCode manually - hope that is correct.

I will delete the 5D and see if it works. I will try tonight - only 09:24am now
shearder
 
Posts: 3
Joined: 16 Sep 2015, 00:28

Re: RapMan 3.2

Postby shearder » 18 Sep 2015, 01:54

Hey guys

Ok so i tried again last night and i opened the model set all the settings and then sliced and saved as a BFB and then opened with the RAPMAN 3.2 and it goes to home then to X0-Y0-Z0 then says print finished.

In the GCODE tab - this is a dumb question maybe - i have NO clue about Gcoding and if i am supposed to manually GCODE stuff...

I guess i am stuck....
shearder
 
Posts: 3
Joined: 16 Sep 2015, 00:28

Re: RapMan 3.2

Postby Anar » 18 Sep 2015, 16:54

Please send me a .bfb file showing the problem and I'll check it.
Anar
 
Posts: 13
Joined: 18 Sep 2015, 15:32


Return to Rapman

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron